+381604741322
·
office@advokatsekulic.com
·
Pon - Pet 08:00-17:00
Zatražite konsultaciju

Zakon o oružju i municiji: vodič za legalno posedovanje i upotrebu oružja

Prema izveštaju Svetskog populacionog foruma za 2021. godinu, Srbija se nalazi na petom mestu u Evropi po broju komada oružja po glavi stanovnika. Sa oko 800.000 komada legalnog oružja u zemlji i oko 570.000 vlasnika, pitanje pravne regulacije postaje sve značajnije. 

Imajući u vidu najavljene izmene Zakona o oružju i municiji i složenost procesa legalizacije oružja, cilj ovog članka je da vam na jednom mestu pruži sve potrebne, trenutno važeće informacije, kako biste mogli legalno posedovati i koristiti oružje u skladu sa Zakonom, omogućavajući vam da jednostavno ostvarite svoja prava.

KOJE KATEGORIJE ORUŽJA POSTOJE I KO IMA PRAVO NA NJIH?  

Zakon o oružju i municiji uređuje „nabavljanje, držanje, nošenje, kolekcionarstvo, popravljanje, prepravljanje, promet, posredništvo i prevoz oružja i municije. Važno je znati da ne spadaju sve vrste oružja u istu kategoriju, niti za svaku vrstu važe ista pravila. Zakon jasno razvrstava oružje na različite kategorije kako bi pružio precizne smernice i regulative za svaku od njih. 

KATEGORIJA A – obuhvata minsko-eksplozivna sredstva, automatsko kratko i dugo vatreno oružje, oružje skriveno u drugim predmetima i vatreno oružje sa prigušivačem pucnja. Oružje iz ove kategorije ne mogu nabavljati, držati i nositi fizička lica, pravna lica i preduzetnici, osim u slučajevima predviđenim ovim i drugim zakonom.

KATEGORIJA B – se odnosi na svako vatreno oružje (kratko, dugo, poluautomatsko, repetirajuće, jednometno, dvometno, sa olučenim i glatkim cevima), osim onog iz kategorije A i C i konvertibilno oružje (oružje koje izgledom podseća na vatreno oružje i koje se s obzirom na konstrukciju i materijal od koga je napravljeno može prepraviti tako da ispaljuje bojevu municiju). 

Uslovi za fizička lica za nabavljanje i držanje oružja iz kategorije B su da:

1) su punoletna;

2) su državljani Republike Srbije ili stalno nastanjeni stranci;

3) su zdravstveno sposobna za držanje i nošenje oružja. 

Obavljanje lekarskih pregleda za utvrđivanje zdravstvene sposobnosti fizičkih lica vrši zdravstvena ustanova koja je za to ovlašćena. Nakon što lice dobije odobrenje za nabavljanje oružja, potrebno je da na svakih 5 godina dostavi novo uverenje o zdravstvenoj sposobnosti. Važno je znati da promena zdravstvenog stanja lica kome je odobreno da drži i nosi oružje povlači za sobom i promene u statusu odobrenja za oružje.

4) nisu pravnosnažno osuđivana na kaznu zatvora za krivična dela: protiv života i tela, protiv sloboda i prava čoveka i građanina, protiv polne slobode, protiv braka i porodice, protiv imovine, protiv zdravlja ljudi, protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije, protiv državnih organa, protiv javnog reda i mira, protiv čovečnosti i drugih dobara zaštićenih međunarodnim pravom ili se protiv njih vodi postupak za navedena krivična dela;

5) nisu pravnosnažno kažnjavana u poslednje četiri godine za prekršaje iz oblasti javnog reda i mira za koje je propisana kazna zatvora i za prekršaje iz ovog zakona;

6) na osnovu bezbednosno-operativne provere u mestu prebivališta, boravišta, mestu rada, svojim ponašanjem ne ukazuju na to da će predstavljati opasnost za sebe ili druge i javni red i mir;

7) su obučena za rukovanje vatrenim oružjem;

8) imaju opravdan razlog i to:

  • za oružje za ličnu bezbednost iz kategorije B – ukoliko učine verovatnim da bi im mogla biti ugrožena lična bezbednost zbog prirode posla ili drugih okolnosti,
  • za lovačko oružje kategorije B – ako dostave dokaz da ispunjavaju uslove za posedovanje lovne karte,
  • za sportsko oružje – potrebno je priložiti uverenje o aktivnom članstvu u sportskoj streljačkoj organizaciji;

9) imaju uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja. 

Ovu činjenicu proverava i utvrđuje policijski službenik neposrednim opažanjem u stambenom prostoru.

Da biste stekli oružje, morate podneti ZAHTEV na službenom obrascu. Uz zahtev je potrebno priložiti kopiju vaše lične karte ili drugog identifikacionog dokumenta, uverenje koje potvrđuje vašu zdravstvenu sposobnost, dokaze koji opravdavaju vaš razlog za nabavku oružja, kao i potvrdu koja svedoči da ste obučeni za rukovanje vatrenim oružjem. Ako ispunjavate sve uslove koji su propisani Zakonom, nadležni organ će izdati ODOBRENJE ZA NABAVLJANJE ORUŽJA na vaše ime. Odobrenje važi 6 meseci od dana izdavanja. Ako podnosilac zahteva nije u predviđenom roku izvršio nabavku oružja, vratiće ga nadležnom organu.

KATEGORIJA C – uključuje onesposobljeno vatreno oružje, staro oružje i njegove moderne kopije koje ne koriste metak sa centralnim ili ivičnim paljenjem, vazdušno oružje čija kinetička energija je 10,5 J ili veća ili čija je brzina projektila 200 m/s ili veća i kalibra većeg od 4,5 mm i oružje s tetivom ili oprugom čija je sila zatezanja tetive veća od 450 N, odnosno čija je natezna težina veća od 101 libri. 

Pravo na dozvolu za ovo oružje imaju fizička lica starija od 18 godina, kao i pravna lica i preduzetnici, ako je to u skladu sa delatnošću kojom se bave. Zakon za ovu grupu lica određuje da mogu bez prethodnog odobrenja za nabavljanje oružja nabavljati i držati oružje iz kategorije C. 

Ono što je propisano kao dužnost je da se nabavljanje oružja iz ove grupe prijavi nadležnom organu u roku od 8 dana. Potrebno je podneti i dokaz o poreklu oružja. 

KATEGORIJA D – objedinjuje hladno oružje, gasne sprejeve, uređaje za izazivanje elektrošokova, vazdušno oružje čija je kinetička energija manja od 10,5 J ili je brzina projektila manja od 200 m/s i kalibra 4,5 mm ili manjeg, kao i oružje sa tetivom ili oprugom čija je sila zatezanja tetive do 450 N, odnosno čija je natezna težina do 101 libre

Ovo oružje mogu da poseduju fizička lica starija od 16 godina, pravna lica kao i privredni subjekti. Oni mogu bez odobrenja i prijave nadležnom organu nabavljati i držati oružje iz kategorije D.

KAKO DOBITI ORUŽNI LIST U SKLADU SA ZAKONOM O ORUŽJU I MUNICIJI? 

Prema Zakonu, oružni list je važan dokument koji omogućava legalno držanje i nošenje oružja. On definiše oružni list kao “ispravu na osnovu koje se drži, odnosno drži i nosi oružje, u skladu sa ovim zakonom, i koja sadrži podatke o oružju, osnovnim delovima za oružje i vlasniku oružja”. 

Nakon odobrenja nabavke oružja, dužni ste da u roku od 8 dana podnesete zahtev za izdavanje oružnog lista nadležnom organu. Nadležni organ, u smislu ovog zakona, jeste “teritorijalno nadležna organizaciona jedinica ministarstva nadležnog za unutrašnje poslove, prema prebivalištu, odnosno prema sedištu podnosioca zahteva”.

U slučaju da već posedujete oružni list za istu vrstu oružja, neophodno je da registrujete novo nabavljeno oružje. 

U oba slučaja, zahtev se podnosi u roku od 8 dana od nabavke oružja. Takođe, neophodno je da priložite dokaz o poreklu oružja kako biste ispunili sve potrebne uslove za dobijanje oružnog lista. 

Zakon razlikuje 4 vrste oružnih listova koje je u ovom postupku moguće dobiti: 

  1. Oružni list za držanje oružja za ličnu bezbednost;
  2. Oružni list za držanje konvertibilnog oružja;
  3. Oružni list za držanje i nošenje oružja;
  4. Oružni list za pravna lica i preduzetnike.

Period važenja izdatog oružnog lista je do 10 godina, a pre isteka tog perioda, ili najkasnije 30 dana pre prestanka njegovog važenja, potrebno je da podnesete zahtev za izdavanje novog oružnog lista. 

DA LI JE ZA KOLEKCIONARSTVO NEOPHODNA DOZVOLA ZA ORUŽJE? 

Ukoliko se bavite kolekcionarstvom oružja, morate biti sigurni da ispunjavate sve uslove i pridržavate se propisa kako biste uživali u hobiju u skladu sa zakonom. 

Neophodno je da imate kolekcionarsku dozvolu. Ona je trajna i omogućava vam da nabavite više komada oružja iz kategorije B.

Kada nabavite oružje na osnovu kolekcionarske dozvole, potrebno je da podnesete zahtev nadležnom organu radi registracije nabavljenog oružja ili zahtev za izdavanje oružnog lista u roku od 8 dana od dana nabavke.

Važno je napomenuti da ukoliko prestanete da ispunjavate uslove iz člana o kolekcionarskoj dozvoli, dozvola može biti oduzeta. Takođe, morate da zadovoljite i stroge prostorno-tehničke uslove za bezbedno čuvanje ovog oružja. 

PRENOŠENJE VLASNIŠTVA NAD ORUŽJEM

Pravila za promenu vlasnika nad oružjem su precizna i osiguravaju pravilan prenos prava i legalnost posedovanja oružja, u skladu sa zakonom.

Da biste pravilno izvršili prenos vlasništva nad registrovanim oružjem iz kategorije B, neophodno je da ugovor bude sačinjen u pisanoj formi i overen. U cilju obezbeđivanja pravne ispravnosti, preporučuje se da se konsultujete sa stručnim licem, poput advokata, kako bi ugovor bio pravilno sastavljen. Na taj način ćete imati sigurnost i zaštitu prilikom prenosa vlasništva oružja. 

Vlasnicima je dozvoljeno da međusobno razmenjuju istu vrstu oružja bez posebnog odobrenja nadležnog organa. 

U vezi sa rokom, zakon nalaže sledeće: “Kada ugovorom izvrše prenos vlasništva, odnosno razmenu oružja lica su dužna da nadležnom organu, u roku od 8 dana od dana prenosa vlasništva podnesu zahtev za registraciju oružja.”

U slučaju da vam oružje više ne treba možete ga, u svakom momentu, bez naknade, predati nadležnom organu radi prelaska u vlasništvo Republike Srbije. 

DOZVOLA ZA NOŠENJE ORUŽJA ZA LIČNU BEZBEDNOST

Ako posedujete registrovano oružje za ličnu bezbednost iz kategorije B, postoji mogućnost da dobijete dozvolu za nošenje oružja. Zahtev za ovu dozvolu se podnosi nadležnom organu, uz pružanje dokaza koji ukazuju na stvarnu ili potencijalnu ugroženost vaše lične bezbednosti. Organ će ceniti da li ste učinili verovatnim da ste bezbednosno ugroženi, te će u skladu sa tom činjenicom odlučiti o pravu na nošenje oružja. 

Dozvola za nošenje oružja je važeća samo uz pridruženi oružni list. Izdaje se sa ograničenim rokom važenja od 5 godina. Ukoliko dođe do promene okolnosti koje ukazuju da više niste ugroženi u pogledu lične bezbednosti, organ će doneti rešenje kojim se zabranjuje nošenje oružja i oduzima izdata dozvola. 

Važno je znati da je zabranjeno nošenje oružja na javnim mestima, osim u slučajevima koji su posebno propisani zakonom. Kada se nalazite na javnom mestu, bitno je da oružje ostane nevidljivo drugim licima i da njegovo nošenje ne izaziva uznemirenje javnosti. 

POSTUPAK U SLUČAJU SMRTI VLASNIKA ORUŽJA I NASLEĐIVANJE ORUŽJA

U praksi se često postavlja pitanje o postupku nasleđivanja oružja. Zakon o oružju i municiji određuje proceduru koja mora biti pravilno sprovedena. U slučaju smrti osobe koja je bila vlasnik registrovanog oružja, osoba koja se zatekne u posedu tog oružja ima obavezu da u roku od 45 dana od smrti obavesti najbližu organizacionu jedinicu Ministarstva radi njegovog preuzimanja. MUP će čuvati oružje na mestu poslednjeg prebivališta vlasnika sve dok se ne odredi naslednik. Ako naslednik bude maloletno lice, oružje će se čuvati do dana kada naslednik postane punoletan.

Lice koje nasledi oružje iz kategorija B i C ima mogućnost da preda to oružje u vlasništvo Republike Srbije. Ukoliko to ne želi, dužno je da u roku od šest meseci od dana nasleđivanja podnese zahtev za izdavanje oružnog lista, registraciju oružja, prijavu držanja oružja ili da onesposobi ili otuđi oružje. Ako je naslednik maloletno lice, rok počinje da teče od dana kada postane punoletan.

Ukoliko naslednik ne postupi na navedene načine, nasleđeno oružje će automatski preći u vlasništvo Republike Srbije. 

Izuzetno je važno da se ova nasledna procedura sprovede odgovorno i u skladu sa zakonskim propisima kako bi se obezbedila sigurnost i pravilan tretman nasleđenog oružja.

P.S. Ne zaboravite na termin za  podnošenje zahteva za izdavanje isprava za oružje, koji je, prema poslednjim izmenama 5. mart 2024. godine.

Related Posts

17 Responses
  1. Advokatska kancelarija Sekulić

    Poštovani,

    Ukoliko Vam je oduzeto odružje, za takvo postupanje nadležni organi su morali imati osnov.

    Oduzimanje oružja nije samo povezano sa plaćanjem ili neplaćanjem poreza, već u pozitivnim zakonskim normama postoje tačno određeni osnovi i razlozi na osnovu kojih Vam se oružje može oduzeti.

    Kontaktirajte nas na broj telefona +381 60 4741322 ili putem e-pošte na adresu office@advokatsekulic.com, radi detaljnijeg objašnjenja i rešavanja konkretne situacije.

    Sekulić Jelena, advokat

    1. Noname

      Kada osoba a vlasnik lovackog oruzja ode svojom voljom iz kuce i nalazi se na nepoznatoj adresi mimo regularnih papira kako postupiti sa ostavljenim oruzjem a bez novog mesta prebivalista preuzme sam deo oruzja na svoju ruku,kako postupiti po zakonu hvala

  2. Dejan

    Postovanje. Imam pitanje u vezi cuvanja pusaka kategorije C(vazdusne puske)
    Da li se i one moraju cuvati pod kljucem kao i vatreno oruzje. Hvala u napred….

    1. Advokatska kancelarija Sekulić

      Poštovani,

      U nastavku komentara sledi detaljan odgovor na Vaše pitanje:

      Prema važećem Zakonu o oružju i municiji (“Sl. glasnik RS”, br. 20/2015, 10/2019, 20/2020 i 14/2022 – dalje: Zakon) vazdušno oružje je definisano kao oružje koje pod pritiskom dobijenog vazduha ili drugog gasa izbacuje projektil iz cevi. A prema kategorizaciji je smešteno u kategoriju C odnosno radi se o oružju čija je kinetička energija 10,5 džula ili veća odnosno čija je brzina projektila 200m/s ili veća, što po Zakonu dalje znači da se ovo oružje može slobodno nabavljati u slučajevima predviđenim Zakonom i držati uz prijavu nadležnom organu.

      Član 14. Zakona o oružju i municiji propisuje sledeće:

      Fizička lica starija od 18 godina, kao i pravna lica i preduzetnici, ako je to u skladu sa delatnošću kojom se bave, mogu bez prethodnog odobrenja za nabavljanje oružja izdatog od nadležnog organa, nabavljati i držati oružje iz kategorije C.

      Lica iz stava 1. ovog člana dužna su da u roku od osam dana od dana nabavljanja oružja isto prijave nadležnom organu na propisanom obrascu. Uz zahtev podnosi se i dokaz o poreklu oružja.

      Potvrdu o prijavi oružja nadležni organ izdaće na propisanom obrascu.

      Preporuka je, imajući u vidu da odgovor na pitanje koje ste postavili nije decidno propisano pozitivnim normama, da i oružje iz C kategorije obezbedite i čuvate u skladu sa zakonom, budući da Zakon propisuje novčane od 5.000 do 150.000 dinara, kao prekršaj, roditeljima ili starateljima maloletnog lica koje je nabavilo i držalo vazdušno oružje suprotno odredbama Zakona, ako je to posledica njihovog propuštanja dužnog nadzora nad maloletnim licem, a istom kaznom se kažnjava i fizičko lice koje u roku od 8 dana od nabavke vazdušnog oružja isto ne prijavi nadležnom organu. Takođe, novčanom kaznom od 20.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora do 60 dana kazniće se za prekršaj fizičko lice koje je vazdušno oružje ne prenosi ispražnjeno od municije, a novčanom kaznom od 100 do 2 miliona dinara može se kazniti za prekršaj pravno lice koje proda vazdušno oružje licu mlađem od 18 godina, zatim ovlašćeni prodavci koji ne dostave podatke o vazdušnom oružju nabavljenom radi prodaje, odnosno ukoliko u roku od 15 dana od prodaje ne dostave podatke o prodatom oružju i kupcu oružja MUP.

  3. Duska Zdravkovic

    Postovani,

    Moj otac je dobio poziv da podnese pisani opravdani razlog za drzqnje oruzja kategorije B,a pri tom ga poseduje 30 god,placa porez i nije omao nikakvih prekrsaja. Da li je to po zakonu?

    1. Advokatska kancelarija Sekulić

      Poštovana,

      Po zakonu je i zakonskim normama. Ministarstvo unutrašnjih poslova ima diskreciona ovlašćenja da zatraži razlog za držanje oružja, kao i sve ostale podatke na osnovu kojih isti donose odluku da li lice ispunjava ili ne ispunjava uslove za dalje držanje predmetnog oružja.

      Ukoliko imate dodatnih pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate na broj telefona sa sajta.

  4. Mlaaden

    Izvinite, policija mi je nakon pretresa automobila zaplenila noz, koji mi je sluzio da cistim kleme od akumulatora.Uz objasnjenje da je opasno.Noz je secivo 5 cm, tup i stojao je u gepeku.Sta da radim? Hvala unapred!

  5. Jovan

    Imam vikendicu i plac od 20 ari na kome su smeštena pčelinja društva sa košnicama. Sve to na 30 km od Beograda. Veći deo letnjeg perioda dok god su pčele aktivne ja boravim kod pčela, jer to zahteva određene aktivnosti nad njima. Posedujem oružje iz kategorije B ( pištolj) preko 40 godina, naravno uredno prijavljeno i registrovano. Do sada nisam imao nikad ni jedan prekršaj koji bi moga dovesti u pita -nje posedovanje oružja.
    Mene zanima da li mogu prenositi moje oružje u rasklopljenom stanju i bez municije kad odlazim na duže na moj plac, kako i oružje kod kuće ne bi bilo izloženo krađi i zloupotrebi , budući da ga ostavljam kući bez nadzora (sam sam), a na placu odnosno vikendici, imam adekvatno i propisno mesto za čuvanje oružja kao i kod kuće na adresi gde mi je oružje prijavljeno. Vallda je logičnije da je oružje tamo gde ja boravim, nego da je na izvolite provalnicima, koji nemaju veliku smetnju da ponesu i kasu iz trezora banke ili pošte. Srdačan pozdrav, hvala.

    1. Advokatska kancelarija Sekulić

      Poštovani,

      Važeće pravne norme dozvoljavaju nabavljanje oružja iz kategorije D bez odobrenja i bez obaveze prijavljivanja tog oružja nadležnom organu. Vlasnici oružja ove kategorije moraju biti pažljivi prilikom rukovanja ovim oružjem kako u pogledu uzrasta, tako i u pogledu mesta upotrebe i mesta nošenja.

      Ukoliko biste se Vi kao vlasnik oružja iz D kategorije ponašali nesmotreno ili pak zloupotrebljavali način korišćenja, primenu itd., možete odgovarati prekršajno pa čak i krivično.

      Radi jasnijeg razumevanja, vlasnik, na primer vazdušnog oružja, isto može koristiti na odgovarajućem strelištu u cilju bavljenja streljačkim sportom. Kada se oružje daje licu mlađem od 16 godina tada mora biti prisutan roditelj, staratelj ili trener.
      Elektrošokeri i gasni sprejevi su definisani kao oružje za ličnu odbranu, međutim, svaka njihova zloupotreba može predstavljati krivično delo ili prekršaj.

      Zato je neophodno pridržavati se uputstva za upotrebu, koje se dobija od prodavca prilikom kupovine.
      Zakonska norma (Član 26.):
      “Zabranjeno je nošenje oružja na javnom mestu osim u slučajevima utvrđenim ovim ili drugim zakonom.

      Konkretno, odgovor na Vaše pitanje: nabavljanje, držanje i rukovanje oružjem iz kategorije D je dato na savest građana, što većina i čini, što dalje znači da nije regulisano da morate na poseban način oružje da držite, međutim, bez obzira na tu činjenicu, svakako bi na adekvatan način isto trebalo držati.

  6. Milan Milanović

    Postovanje, pre nekoliko dana se desilo da bratu pokupili oruzije,i ja isto posedujem a zivimo u istoj kuci, oruzije mi je bilo obezbedjeno sve po zakonu, dali moze i meni da oduzmu?

    1. Advokatska kancelarija Sekulić

      Poštovani,

      Kako bi Vam dali adekvatan i pre svega tačan pravni savet u vezi gorenavedene situacije, molimo Vas da nas kontaktirate na broj telefona sa sajta, kako bi nam pružili dodatne odgovore na pitanja.

  7. Konstantin

    Dobar dan! U kuci imam MP 40 Schmeisser iz Drugog svetskog rata, koji je dobijen kao ratni trofej jer mi je deda bio u partizanima i borio se protiv Nemaca. Ne znam da li je oruzje onesposobljeno ili ne, da li bi mi to neko oduzeo ako bih odneo da se onesposobi? Da li je potrebno da imam kolekcionarsku dozvolu ili nesto drugo zbog ovog predmeta, koji je na nivou muzejskog primerka?

    Hvala!

    1. Advokatska kancelarija Sekulić

      Poštovani,

      Onesposobljeno vatreno oružje pripada kategorici C, kao i staro oružje i njegove moderne kopije koje ne koriste metak sa centralnim ili ivičnim paljenjem, vazdušno oružje čija kinetička energija je 10,5 J ili veća ili čija je brzina projektila 200 m/s ili veća i kalibra većeg od 4,5 mm i oružje s tetivom ili oprugom čija je sila zatezanja tetive veća od 450 N, odnosno čija je natezna težina veća od 101 libri.

      Oružje iz kategorije B i vazdušno oružje iz kategorije C može se onesposobiti.

      Potvrdu o onesposobljavanju oružja izdaju pravna lica i preduzetnici ovlašćeni za ispitivanje, žigosanje i obeležavanje vatrenog oružja i za proizvodnju oružja, kao i ovlašćeni serviseri.

      Troškove onesposobljavanja oružja snosi vlasnik oružja.

      Vlasnik oružja dužan je da trajno onesposobljeno oružje prijavi nadležnom organu u roku od osam dana od dana onesposobljavanja.

      Podatak o onesposobljenosti unosi se u izdatu ispravu i utiskuje na samom oružju.

      Zabranjeno je nabavljati držati i nositi osnovne delove i municiju za onesposobljeno oružje.

      Ministar propisuje bliži postupak, uslove i način onesposobljavanja oružja.

  8. mijo

    Moj paseneog zivi u australiji 35.g. tamo poaeduje desxetak pusaka i pistolja. sv e je po PS/u. U Srbiji od 1963/g/ posedovao je pistol;j z broje vka 6,35 mm. Uredno jed pribavljao lekarska uv erenja i placao poreze. Kad je prosle godine trebao da dodje u Srbiju da produzi lekarsko uverenjed supruga mu je opertisana od karc inoma mozga. Zato je bio spre en da dodje i lekarsko mu je isteklo. Pre 20 dana dosli su pripadnici M UP i oduzedli mu oruzje koje je drzao u sefu tj. pistolj. Postoji li nacin da on to oruzje prekvalifikuje u trofejno jer mu je uspomena od dede. Imajuci u vidu da napravio samo formalni prekrsaj a objekti vno je bio sprecen da obavi svoju gradjansku duznost

    1. Advokatska kancelarija Sekulić

      Poštovani,

      Budući da moramo u potpunosti biti upućeni u Vaš slučaj, te da su nam potrebne dodatne informacije kako bi Vam adekvatno odgovorili na postavljeno pitanje, molimo Vas da nas kontaktirate na broj telefona 060 4741 322.

Ostavite komentar